5 tips om een lange vlucht te overleven

Om de wereld te ontdekken moet de enthousiaste reiziger soms nogal afzien. Paradijselijke bestemmingen als de Malediven, Nieuw-Zeeland en Bali bereikt u namelijk niet zomaar. Hier gaat een aanzienlijk aantal uur in het vliegtuig aan vooraf en vaak is er ook nog eens sprake van een overstap. Refunddesk geeft daarom graag tips hoe u een lange vlucht overleeft.

Wat mag er mee in uw handbagage?

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom mogen er enkele items zeker niet ontbreken in uw handbagage. Zo is het fijn om een nekkussen mee te nemen, want de kans op een stijve nek is erg groot als u aan het knikkebollen bent in de vliegtuigstoel. Daarnaast geeft het ook nog eens extra comfort, wat tijdens een lange vlucht geen overbodige luxe is. Vergeet ook niet om een slaapmaskertje en oortjes in uw handbagage te stoppen. Een poging tot slapen tijdens een nachtvlucht, zonder de afleiding van leeslampjes en pratende passagiers achter u, wordt hierdoor een stuk gemakkelijker. Ook een belangrijk: een toilettas met artikelen om u op te frissen. Even tandenpoetsen en uw gezicht reinigen geeft een fijner en schoner gevoel tijdens zo’n lange vlucht.

Reiskleding in het vliegtuig

Veel reizigers vinden het koud in het vliegtuig, daarom is het verstandig om meerdere lagen kleding aan te trekken. Zo kunt u gerust een laagje kleding uittrekken wanneer u op het vliegveld rondloopt, want hier is het vaak een stuk warmer dan in het vliegtuig. Daarnaast is het aan te raden om comfortabele kleding te dragen, ook al is dit voor iedere passagier verschillend. Een trainingsbroek of liever een spijkerbroek? Het kan allemaal, zolang u zich maar comfortabel voelt in uw reiskleding.

Houd rekening met vliegtijden

Waarom het verstandig is om goed naar uw vliegtijden te kiezen? Als u naar het westen vliegt, bijvoorbeeld een stedentrip New York, dan is het fijn om later in de avond aan te komen. Zo kunt u gelijk gaan slapen en heeft u minder last van de jetlag. Vliegt u richting het oosten, naar Bali bijvoorbeeld, dan is het lastig om het juiste vliegmoment te kiezen. Als u geen moeite heeft met slapen in het vliegtuig, dan is het aan te raden om een nachtvlucht te kiezen. Zo komt u ’s ochtends vroeg aan en heeft u hierdoor nog heel de dag om te besteden. Als slapen tijdens een vlucht lastig gaat, dan kunt u beter kiezen voor een vlucht gedurende de dag.

Eten in het vliegtuig

De droge lucht in het vliegtuig kan het lichaam uitdrogen en de jetlag verergeren. Het is daarom belangrijk om genoeg water te drinken en niet te kiezen voor koffie of alcohol. Geen fan van water? Dan kunt u altijd nog munt of citroen en gember toevoegen aan uw water, zodat het een lekker smaakje krijgt. Als u niet staat te springen om vliegtuigeten te nuttigen, dan kunt u ook gewoon eigen snacks en avondeten meenemen. Dan weet u in ieder geval zeker dat er iets bij zit naar uw smaak!

Maak het comfortabel

Een lange reis is geen pretje, maak het daarom comfortabel voor uzelf. Koop een goed boek om te lezen tijdens de vlucht, kijk een leuke film en vergeet vooral niet een rondje te lopen. Het is namelijk niet bevorderlijk voor de bloedsomloop om lang stil te zitten. Ga een rondje wandelen, neem een extra plaspauze of doe wat leuke oefeningen met de passagier naast u. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u in beweging blijft. Het is daarnaast ook fijn om de benen te strekken in een vliegtuigstoel met extra beenruimte. Als hiervoor de mogelijkheid heeft, is het zeker aan te raden om hiervoor extra te betalen.

Vluchtproblemen? Refunddesk helpt u graag

Hoe goed voorbereid u ook bent, er kunnen altijd problemen ontstaan op uw vlucht. U heeft mogelijk recht op een vergoeding als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is. Benieuwd of uw vlucht hieronder valt? Refunddesk helpt u graag vrijblijvend en snel.

Controleer uw vluchtgegevens

Vorige blog De mooiste kerstversiering op vliegvelden Volgende blog Een reisverzekering afsluiten? Refunddesk geeft tips!

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 545.473 passagiers hebben geholpen?