5 tips voor het vliegen in de zomervakantie

Op vakantie naar Spanje, Griekenland of Turkije? Steeds meer reizigers maken de keuze om met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming te reizen. Dat is goed zichtbaar op de grotere luchthavens als Schiphol en Düsseldorf, maar ook juist de kleine regionale luchthavens groeien hard. Refunddesk geeft daarom tips voor een succesvolle start van uw vliegreis.

Houd rekening met wachttijden

Speciaal voor in de zomervakantie heeft Schiphol een overzicht met piektijden gecreëerd. In de zomervakantie reizen er dagelijks ongeveer 200.000 passagiers via Schiphol. Daarom is het fijn om te weten wanneer de piekmomenten zijn, zodat u extra tijd kunt incalculeren. Schiphol raadt aan om twee uur van tevoren op Schiphol aanwezig te zijn als de vlucht binnen Europa is. Voor intercontinentale vluchten wordt aangeraden om drie uur voor de vlucht aanwezig te zijn.

Reizen met handbagage

Reizen met alleen handbagage heeft genoeg voordelen. Het scheelt vooral in de kosten, aangezien een koffer in het ruim al snel richting €40 tot €50 (voor een retourvlucht) gaat. Daarnaast kunt u sneller reizen met een handbagagekoffer, aangezien er geen wachtmomenten zijn bij de bagageband. Tip: zorg ervoor dat uw handbagage ‘reisklaar’ is. Dit betekent dat al uw vloeistoffen verpakt zijn in een plastic literzakje en elektronica gemakkelijk eruit te halen zijn. Dat scheelt weer last-minute in de koffer speuren naar gezichtsproducten of een laptop!  

Regionale luchthavens

De drukte van grotere luchthavens vermijden? Dan is een regionale luchthaven als Rotterdam, Eindhoven of Groningen een goede mogelijkheid. De keuze in vliegtijden, bestemmingen en vliegtuigmaatschappijen zijn minder uitgebreid dan bij Schiphol bijvoorbeeld. Daarentegen zijn er genoeg leuke bestemmingen voor een leuke stedentrip of zonvakantie. Zo kunt u naar Marrakech, Palma of Hurghada vliegen vanaf Eindhoven Airport.

Kies voor een vroege vlucht

Vroeg in de ochtend is de kans op vluchtvertraging een stuk kleiner. De vliegtuigen staan namelijk al klaar op het vliegveld om hun eerste vlucht te vliegen en hoeven niet vanaf een andere bestemming te komen. Op een voorafgaande vlucht kan de vertraging juist ontstaan. Daarnaast geeft een vroege vlucht ook meer rust, aangezien de drukte op de snelweg en het openbaar vervoer later op gang komt.   

Vluchtproblemen? Refunddesk helpt u graag

Gedurende uw reis kunnen er altijd problemen ontstaan. Daar heeft u helaas niet altijd invloed op, maar door ruim aanwezig te zijn op het vliegveld kunt u een hoop stressmomenten voor zijn. Is uw vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd? Controleer dan gauw waar u recht op heeft bij een vluchtprobleem.

Vorige blog De meest luxe vluchten ter wereld Volgende blog 4 verrassende zomerbestemmingen voor 2019

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 564.291 passagiers hebben geholpen?