De meest vertraagde routes in de zomer van 2019

Dit jaar gaat onze zomer de boeken in als een buitengewone periode door het coronavirus, maar inmiddels kunnen we voorzichtig weer denken aan populaire vakantiebestemmingen als Spanje en Turkije. Wist u overigens dat deze geliefde vakantiebestemmingen in de top vijf staan van meest vertraagde routes van afgelopen zomer? Refunddesk heeft de routes voor u op een rijtje gezet.

1. Route Ibiza – Amsterdam

De betwijfelbare eer van de meest vertraagde zomerroute van 2019 gaat naar de route van Ibiza naar Amsterdam. In de periode van juni tot september waren er dertien vluchten langdurig vertraagd. Onder een lange vertraging verstaan we vluchten die langer dan drie uur vertraagd zijn.

2. Route Antalya – Amsterdam

Op de tweede plaats staat de route van de Turkse badplaats Antalya naar Amsterdam. In de zomer van 2019 waren er twaalf lange vertragingen op de route naar Amsterdam. De vele vertragingen zouden door de prestaties van bepaalde Turkse luchtvaartmaatschappijen komen.

3. Route Amsterdam – London Gatwick

In de zomer van 2019 vertrokken er doordeweeks dagelijks elf vluchten van Amsterdam naar London Gatwick. Luchtvaartmaatschappij easyJet is zeer actief op de route en dat kan voor een opstapeling van vertragingen zorgen. Zo waren er tien vluchten langdurig vertraagd in de zomer.

4. Route London Gatwick – Amsterdam

Op de vierde plaats staat de route van London Gatwick naar Amsterdam met negen lange vertragingen. Naast de ‘knock-on’ vertragingen van easyJet hebben ook de restricties van de luchtverkeersleiding tijdens het hoogseizoen gezorgd voor de vele vertragingen.

5. Route Amsterdam – Antalya

Op nummer vijf van onze top vijf staat de route van Amsterdam naar Antalya. In de zomer van 2019 vertrokken er doordeweeks dagelijks 12 vluchten per dag. Er waren in totaal acht lange vertragingen richting de populaire badplaats in Turkije.

Vergoeding voor vertraagde vluchten tot twee jaar terug te claimen

Had u afgelopen zomer ook te maken met een lange vluchtvertraging? Dan kunt u gemakkelijk controleren of uw vlucht onder Verordening 261/2004 valt en daarmee recht hebt op een vergoeding voor het tijdsverlies. Dit kunt u eenvoudig controleren door uw vluchtgegevens in te vullen in onze calculator. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Voor vertraagde vluchten kunt u tot twee jaar na vluchtdatum een claim indienen en daarbij helpt Refunddesk u graag!

Controleer uw vluchtgegevens

Vorige blog Geen vakantie door het coronavirus? Refunddesk geeft tips om het vakantiegevoel in huis te halen Volgende blog Verordening 261/2004

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 558.948 passagiers hebben geholpen?