Dineren in de lucht: Waar krijgt u goed eten aan boord?

Vliegtuigeten staat niet bepaald bekend om zijn goeie smaak en fraaie presentatie. Toch zit er veel verschil tussen de standaarden van luchtvaartmaatschappijen, om nog maar over de verschillen tussen economy en businessclass te zwijgen. Refunddesk heeft luchtvaartmaatschappijen vergeleken op hun maaltijden in verschillende reisklassen.

Businessclass bij Emirates. ©: the independent

Eten bij KLM

Bij KLM krijgt u in de economyclass op verre vluchten een driegangen menu waarbij u altijd keuze heeft uit 2 opties voor het hoofdgerecht. Op kortere vluchten krijgt u een snack of sandwich en soms een tweede maaltijd. Over het algemeen zijn de maaltijden van KLM aan boord goed te noemen.

KLM maaltijd in business class.

Delta Airlines maaltijden

Ook bij Delta Airlines krijgt u genoeg te eten aan boord. De vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten zijn lang en daarom krijgt u altijd een uitgebreide maaltijdservice. In businessclass kunt u genieten van de lekkerste bijpassende wijnen en een menu voor fijnproevers. Uiteraard geserveerd op mooi servies.

singapore airlines dienblad met ontbijt in economyclass
Ontbijt in Economy bij Singapore Airlines. ©: Global Travel Services
maaltijd bij delta airlines in economy
Delta Airlines in economy class. ©: Fleatr
bord met eten bij delta in businessclass
Business class maaltijd bij Delta Airlines ©: Fleatr

 

Emirates en Eten

Van een luchtvaartmaatschappij uit de Emiraten kunt u wel het een en ander verwachten, helemaal op culinair gebied. Zowel de maaltijden in de economy als businessclass staan hoog aangeschreven. U kunt altijd een driegangen maaltijd verwachten en de lekkerste hapjes tussendoor. De luxe straalt van het bord.

maaltijd economy class bij Emirates
Economy class bij Emirates. ©: GoTravelYourWay
dienblad met luxe maaltijd van Emirates in businessclass
Business class bij Emirates. ©: the independent

 

Dineren bij Singapore Airlines

Al jaren wint Singapore Airlines prijzen om haar service en kwaliteitsstandaarden. Ook als het om vliegtuigeten gaat hoef u bij Singapore Airlines geen laffe of flauwe maaltijden te verwachten. Aziatische topkwaliteit vol smaak geserveerd met de beste wijnen ter wereld. Vooral het eten in economyclass stijgt ver boven de concurrentie uit.

singapore airlines dienblad met ontbijt in economyclass
Ontbijt in Economy bij Singapore Airlines. ©: Global Travel Services
Singapore luxe diner in businessclass
Diner bij Singapore Airlines in Business class. ©: frugalfirstclasstravel.com

Air Koryo

De luchtvaartmaatschappij van Noord Korea, Air Koryo, heeft het slechtste vliegtuigeten ter wereld. Net zo geheimzinnig als het communistische land zelf, weet u nooit precies wat er in zit. Het ziet er in ieder geval niet te smakelijk uit, maar oordeel zelf.

broodje bij air koryo
Broodje aan boord van Air Koryo. ©: dailystar.co.uk
maaltijd van air koryo
Maaltijd Air Koryo. ©: calflier001

Vliegtuigeten bij Aziatische luchtvaartmaatschappijen het best

Over het algemeen scoren de luchtvaartmaatschappijen uit Azië het best op het gebied van service en maaltijden aan boord. Dat heeft ook veel met het gastvrije karakter van deze landen te maken en de manier waarop ze hun eten bereiden. In de lucht heeft eten al snel minder smaak vanwege de luchtdruk in het vliegtuig en de lage luchtvochtigheid. Daarom zijn uitgesproken smaken uit de Aziatische keuken, Noord Korea daargelaten, een goede keus. De maatschappijen uit Europa en het Midden Oosten volgen en toch wel onderaan het lijstje bungelen de Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen. Hier is het eten vaak vet, eentonig en heeft het niet veel smaak.

Wat zijn uw ervaringen met het eten in de lucht? Deel uw ervaring met ons en andere lezers!

Vorige blog Is uw vlucht geannuleerd? U heeft rechten! Volgende blog Tips voor vliegen met slecht weer

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 564.291 passagiers hebben geholpen?