Een reisverzekering afsluiten? Refunddesk geeft tips!

Een spannende reis door de Amazone of een weekend weg naar de Veluwe? Een reisverzekering is een extra uitgave, maar het loont om een verzekering af te sluiten. Zelfs voor korte trips in Nederland is het handig, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Refunddesk vertelt u graag waarom het loont om een reisverzekering af te sluiten en welke mogelijkheden er zijn.

Waarom een reisverzekering?

Er kan tijdens uw reis altijd iets gebeuren waarmee u geen rekening heeft gehouden. Het is tenslotte een vreemd land. Zo kunt u een voedselvergiftiging oplopen bij eten van lokale lekkernijen of ontbreekt de spiegelreflexcamera in uw handbagage. Samengevat: u bent met een reisverzekering verzekerd tegen materiƫle schade en letselschade die u tijdens de reis kunt oplopen. Daarom loont het om een reisverzekering af te sluiten, want het bedrag dat de verzekeraar vergoed is vaak hoger dan wat u betaalt voor de verzekering.

Ook kunt u rekenen op hulp in het buitenland, wanneer u bijvoorbeeld niet meer uw vakantie kunt voortzetten. De verzekeraar regelt vervolgens dat u weer terug kunt naar Nederland. Er wordt een hoop service aangeboden en dat is zeker prettig als u in een vreemd land bent.

Zorgkosten in het buitenland

Het kan u altijd overkomen: medische kosten in het buitenland. Er zijn twee partijen aansprakelijk wanneer u medische kosten maakt, namelijk via een basisverzekering en aanvullende verzekering met buitenland dekking. Mocht u iets overkomen op vakantie, dan is de reisverzekeraar uw eerste aanspreekpunt. De medische kosten zijn namelijk verdeeld tussen de verzekeraars. Zo zal de reisverzekeraar alle medische kosten die vallen onder de basisverzekering bij de zorgverzekeraar verhalen.

Graag geven wij als tip dat het belangrijk is om te weten waarvoor u verzekerd bent, zowel bij uw zorg- als reisverzekering. Het kan namelijk voorkomen dat de zorgkosten alsnog voor eigen rekening zijn, waardoor het vrij prijzig wordt.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Welke reisverzekering gaat u kiezen? De mogelijkheid bestaat namelijk uit een kortlopende en doorlopende reisverzekering met extra mogelijkheden. De keuze voor de lengte van uw verzekering is afhankelijk van de duur van de vakanties, maar ook in de samenstelling van het gezin. Gaat u het liefst in uw eentje op pad, een stedentrip naar Londen bijvoorbeeld? Dan kunt u het beste kiezen voor een kortlopende reisverzekering, want dit is gericht op de lengte van uw vakantie. Met een kortlopende reisverzekering bent u verzekerd vanaf het moment dat u vertrekt tot u weer thuiskomt na een leuke trip. Staan er meerdere reizen op uw planning? Een weekend weg naar Lissabon en twee weken naar de Verenigde staten bijvoorbeeld? Dan is een doorlopende reisverzekering een aanrader voor u, want ook onverwachte reizen zijn hiermee verzekerd. Dit is ontzettend fijn, want u hoeft vervolgens niet meer te denken aan uw reisverzekering bij de volgende reizen.

De volgende keuze is voor welk gebied u wilt verzekeren, namelijk Werelddekking of Europa. Zijn uw vakanties vaak buiten Europa? Dan is het een verstandige keuze om voor Werelddekking te gaan. Daarnaast kunt u ook aanvullende dekkingen kiezen bij de reisverzekering. Zo is er een aanvullende dekking voor wintersport, maar ook voor uw sportuitrusting als u bijvoorbeeld gaat golfen op vakantie.

Is uw bagage verzekerd tijdens de reis?

Persoonlijke documenten, uw paspoort en camera vol leuke vakantiemomenten: in uw bagage zit een hoop kostbaar goed. Daarom is het belangrijk om uw bagage goed te verzekeren wanneer u op reis gaat. Hier mag echter geen sprake zijn van opzet en het moet echt een ongeluk zijn, waarbij u alles aan heeft gedaan om het te voorkomen. Is uw dure spiegelreflexcamera van de tafel gestoten door de ober of is uw bagage niet op de eindbestemming aangekomen? Dit valt gelukkig onder de verzekering, maar het verschilt per reisverzekeraar wat ze vergoeden en hoeveel.

Vluchtproblemen? Refunddesk helpt u graag

Hoe goed verzekerd u ook bent, er kunnen altijd problemen ontstaan op uw vlucht. U heeft mogelijk recht op een vergoeding als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is. Benieuwd of uw vlucht hieronder valt? Refunddesk helpt u graag vrijblijvend en snel.

Controleer uw vluchtgegevens

Vorige blog 5 tips om een lange vlucht te overleven Volgende blog Vliegen met sneeuw

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 508.920 passagiers hebben geholpen?