Een soloreis op de planning? Refunddesk geeft tips

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om een bestemming in hun eentje te ontdekken. Sommige reizigers kiezen voor een soloreis om zichzelf beter te leren kennen, terwijl anderen van de vrijheid willen genieten. Om welke reden dan ook, Refunddesk heeft een aantal tips op een rijtje gezet waardoor u (meer) voorbereid op uw soloreis gaat.

Slaap in hostels

Wilt u tijdens de reis graag in contact komen met andere (solo)reizigers? Dan is het slim om een overnachting in een hostel te boeken. In de gemeenschappelijke huiskamer of gedeelde slaapkamer kunt u gemakkelijk contact leggen met andere reizigers. Daarnaast wordt er ook vaak veel vanuit hostels georganiseerd: van feesten tot andere activiteiten als een kickbokswedstrijd bijwonen.

Stippel een route uit

In grote lijnen een route uitstippelen kan ontzettend handig zijn. Een route geeft namelijk inzicht waar de hoogtepunten van de reis zijn en welke weg u hiervoor moet nemen. Houd er overigens wel rekening mee dat er altijd iets kan veranderen tijdens uw reis. Zo kan er bijvoorbeeld een plaats tegenvallen of komt er nog een bestemming bij. In dit soort gevallen is het fijn als u flexibel bent.

Koop een lokale simkaart

Het aanschaffen van een lokale simkaart is een veelvoorkomende tip en dat is niet zomaar. Een lokale simkaart biedt een hoop mogelijkheden voor een (solo)reiziger. Zo geeft het veiligheid doordat u toegang heeft tot Google Maps en de kans om te verdwalen daarom kleiner is. Daarnaast is het gemakkelijker om zo in contact te komen met het thuisfront als uw reis even tegenzit.

Boek een groepstour

Een groepstour is een fijne mogelijkheid als u samen met andere reizigers iets wilt ondernemen. Zo kunt u een dagtrip boeken of zelfs een tour voor meerdere dagen. Dit is heel fijn. Als u een klik met andere reizigers heeft, dan kunt u wellicht samen reizen naar de volgende bestemming. Is er geen klik? Dan kunt u de groepstour ervaren en vervolgens weer uw eigen gang gaan.

Vertrouw op uw intuïtie

Dit is wellicht de belangrijkste tip uit het rijtje, want alleen reizen hoeft niet gevaarlijk te zijn zolang u afgaat op uw gevoel. Ga gerust een avond stappen met mensen die u heeft ontmoet en daarbij een goed gevoel heeft. Daarnaast is het ook vooral belangrijk dat u vooral geniet van uw soloreis, want dit is een goed moment om uzelf beter te leren kennen.

Vluchtproblemen? Refunddesk helpt u graag

Een soloreis kan ontzettend spannend zijn, vooral als er vluchtproblemen zijn. Is uw vlucht bijvoorbeeld geannuleerd of langdurig vertraagd? Dan heeft u wellicht recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. U kunt gemakkelijk controleren of u recht heeft op een vergoeding door uw vluchtgegevens in de calculator in te voeren.

Heeft u nog tips voor soloreizen? Deel de tips in een reactie hieronder.

Vorige blog Vlucht vertraagd door technisch mankement? Hier heeft u recht op! Volgende blog Vlucht geannuleerd door staking? U heeft rechten!

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 548.234 passagiers hebben geholpen?