Geen vakantie door het coronavirus? Refunddesk geeft tips om het vakantiegevoel in huis te halen

Door het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om op vakantie te gaan. Geen wandelingen langs de Italiaanse boulevards of tot rust komen aan het strand van de Turkse Rivièra. Desondanks is het nu belangrijker dan ooit om een moment van ontspanning te hebben. Daarom geeft Refunddesk een aantal tips om het vakantiegevoel in huis te halen.

Tip 1: Omgeving verkennen

Nederland is rijk aan mooie plekken. Zo kan er op een kwartier wandelen een prachtig natuurgebied liggen en heeft een straat verderop lokale winkels die voorheen nog niet bekend waren. Op vakantie krijgen we dagelijks met nieuwe indrukken te maken en dat gevoel is eenvoudig te imiteren door nieuwe plekken in de omgeving te ontdekken.

Tip 2: Zet het vakantiegevoel op tafel

Bij het creëren van een vakantiegevoel mag eten uiteraard niet op het lijstje ontbreken. Gerechten als paella en heerlijke tapas onder het genot van een karafje Sangria komen voorbij als u aan Spanje denkt. Daarom is het leuk om een middag in de keuken te staan en een internationaal gerecht te serveren en anders zorgt een gezellige BBQ natuurlijk ook voor een vakantiegevoel.

Tip 3: Luister of kijk naar reisverhalen

Tegenwoordig zijn er nog meer manieren om het reisgevoel vanuit de woonkamer te ervaren. Zo staan er verschillende reisfilms en -series op Netflix die ervoor zorgen dat u zich in een andere omgeving waant. Tales by Light en Dark Tourist op Netflix zijn een aanrader. Daarnaast kunt u via de podcasts van Columbus Travel Podcast en Reisgenoten luisteren naar avontuurlijke verhalen.

Tip 4: Thuiswerken in de tuin

Het is een kunst om thuis een vakantiegevoel te creëren door aanpassingen tijdens de dagelijkse werkzaamheden te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld een dag in de tuin of op het balkon werken in plaats van in de studeerkamer. Dit geeft een vakantiegevoel door het zonnetje en is er minder een sleur in het thuiswerken. Vergeet overigens niet om zonnebrandcrème op te smeren.

Tip 5: Op reis geweest? Maak een fotoboek!

Het is een flinke klus om fotoboeken van de voorgaande reizen te maken door de vele handelingen, waaronder foto’s selecteren en juiste lay-out vinden voor het fotoboek. Dit kan ervoor zorgen dat het langer duurt dan gepland en daarom is het nu een mooi moment om ermee te beginnen. Daarnaast is het extra leuk om de reizen te herbeleven nu het momenteel niet mogelijk is om te reizen.

Deel gerust tips om het vakantiegevoel in huis te halen in een reactie onder het blogartikel. Heeft u nog inspiratie nodig voor verrassende vakantiebestemmingen als de coronacrisis voorbij is? Daar heeft Refunddesk ook genoeg tips voor!

 

Vorige blog Luchtvaartmaatschappij is failliet: wat zijn mijn rechten? Volgende blog De meest vertraagde routes in de zomer van 2019

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 558.948 passagiers hebben geholpen?