Goedkope vliegtickets boeken? Refunddesk geeft tips

Waarom meer betalen voor een vliegticket als het helemaal niet nodig is? Goedkoop vliegtickets boeken kunt u eenvoudig regelen door een enkele tips te volgen. Zo blijft er meer budget voor een indrukwekkende excursie of een luxere hotelovernachting over. Refunddesk vertelt hoe u dat regelt!

Tip 1: Wees flexibel in het boeken van de vliegtickets

Een goedkope(re) vliegticket vinden naar een populaire vakantiebestemming in het hoogseizoen is een opgave. In die periode zijn de vliegtickets duurder en daarom is het verstandig om flexibel te zijn als het gaat om een datum of vakantiebestemming. Is er nog geen datum of vakantiebestemming vastgelegd? Dan is de kans aanwezig dat u een leuke aanbieding kunt vinden. Zo kunt u op de website van de luchtvaartmaatschappij per maand bekijken wanneer de goedkoopste mogelijkheden zijn voor een bepaalde bestemming. Daarnaast bestaat de mogelijkheid op Skyscanner om een bestemming te zoeken op basis van de goedkoopste vliegtickets in een bepaalde periode.

Tip 2: Vergelijk vliegtickets op websites

Er zijn genoeg vergelijkingswebsites voor het vinden van goedkope vliegtickets, echter tonen ze niet allemaal dezelfde resultaten. Zo kan Skyscanner bijvoorbeeld een goedkope mogelijkheid naar Bali laten zien, terwijl op een andere vergelijkingswebsite als Kiwi de vlucht niet getoond wordt. Daarbij worden niet alle kleinere luchtvaartmaatschappijen meegenomen in de resultatenlijst van de vergelijkingswebsites. Niet alleen de resultaten kunnen anders zijn, ook de prijzen van de vluchten kunnen variëren tussen de websites. Het is daarom verstandig om de resultaten te vergelijken in meerdere vergelijkingswebsites, waaronder Google Flights, Skyscanner, Kiwi en Momondo.

Tip 3: Aanmelden voor nieuwsbrieven

Het kan soms vervelende spam opleveren, maar over het algemeen is het inschrijven op een nieuwsbrief een goed idee. U kunt zich bijvoorbeeld inschrijven op een nieuwsbrief van een luchtvaartmaatschappij, zodat u gelijk op de hoogte bent van de laatste acties. Zo heeft KLM bijvoorbeeld de Werelddeal Weken waarbij vliegtickets naar bestemmingen voor een lagere prijs worden aangeboden. Het zal weinig verschil maken met populaire bestemmingen, maar voor een verre en onbekende bestemming zal het zeker uitmaken. Nog een optie is het inschrijven op een nieuwsbrief van ticketaanbieders als Cheaptickets of Tix.nl, want zij delen de goedkoopste aanbiedingen voor vluchten die zij treffen in de nieuwsbrief.

Tip 4: Gebruik regionale luchthavens

Heeft u een stedentrip naar Londen op de planning? Dan heeft u de keuze uit zes luchthavens om naar het centrum van deze wereldstad te gaan. Bij veel grote steden kunt u kiezen uit meerdere luchthavens. Zo is er meestal een stadsvliegveld en een regionaal vliegveld dat een verder van het centrum vandaan is. Het kan een stuk goedkoper zijn om naar een regionale luchthaven te vliegen. De belastingen en landingsrechten zijn hier namelijk een stuk lager dan op de stadsvliegvelden. Het is overigens slim om in uw achterhoofd te houden dat de kosten voor de rit (met het openbaar vervoer of taxi) naar het centrum vanuit de regionale luchthaven ook prijziger is door de afstand.

Tip 5: Op welke dag zijn de vliegtickets het goedkoopst?

De goedkoopste dag om vliegtickets te boeken is afhankelijk van de bestemming waar u naartoe wilt. Zonder rekening te houden met de bestemmingen is boeken op vrijdag het voordeligst voor reizigers. De donderdag is eventueel ook een goede mogelijkheid om vliegtickets te boeken blijkt uit cijfers van Cheaptickets. Zo heeft Cheaptickets ook een overzicht gemaakt met de goedkoopste dag om een vliegticket te boeken per continent, zodat u met een paar klikken weet wanneer u achter uw laptop moet schuiven om tickets te boeken. Het is overigens slim om de vliegtickets in een privé-modus te zoeken en vervolgens te boeken, aangezien de cookies op de website ervoor zorgen dat de ticketprijs kan stijgen!

Heeft u nog meer tips om goedkope vliegtickets te boeken? Deel deze tips dan gerust in een reactie onder het artikel. Zo kunnen andere passagiers profiteren van uw kennis!

Vorige blog Dit zijn uw rechten bij een geannuleerde vlucht vanwege het coronavirus Volgende blog Voordelen van een vertraagde vlucht: Refunddesk legt het uit

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 553.715 passagiers hebben geholpen?