Gratis upgrade naar business class

Gebrek aan entertainment, krappe stoelen en weinig beenruimte. Deze ongemakken zorgen ervoor dat uw reis een stuk langer duurt. Daarom betalen we graag iets meer voor het extra stukje comfort. Maar wist u dat er ook een mogelijkheid is voor een gratis upgrade naar een hogere reisklasse zoals business class? Refunddesk geeft u graag tips voor een gratis upgrade!

Tip 1: Vraag naar de mogelijkheden

Het is een makkelijke tip, maar vriendelijk vragen naar de mogelijkheden bij de luchtvaartmaatschappij kan u wellicht iets opleveren. Zo kunt u bij het inchecken aan de medewerker van de luchtvaartmaatschappij vragen of er een upgrade mogelijk is. Op dat moment is er wellicht niets beschikbaar, maar op een later moment kan een upgrade wel het geval zijn.

Tip 2: Kies uw vliegtijden slim

Gaat u vliegen op een populair tijdstip van de dag? Bijvoorbeeld de eerste vlucht van de dag, waardoor u heerlijk vroeg op uw eindbestemming bent. Dan is de kans op een upgrade kleiner. De business class is namelijk op dat moment gevuld met zakenreizigers. Mocht u kans willen maken op een gratis upgrade dan kunt u beter vliegen op tijdstippen buiten piektijd. Een minder populaire route nemen, vliegen in de zomervakantie of tijdens de feestdagen kan ook helpen.

Tip 3: Let op bij overboeking

Een overboeking komt steeds vaker voor bij luchtvaartmaatschappijen. Een overboeking betekent dat er meer stoelen verkocht zijn, waardoor er mensen een stoel moeten afstaan. Wordt u een andere vlucht aangeboden en is dit een mogelijkheid voor u? Dan kunt u als optie geven om uw stoel af te staan en ter compensatie vragen of u een upgrade kunt krijgen.

Tip 4: Wees bewust van uw reiskleding

Het is begrijpelijk dat u op een vlucht iets comfortabels aantrekt, maar voor een upgrade is het verstandig om er netjes uit te zien. Liever geen vakantie outfit met sandalen, maar een business casual outfit. Een outfit met blazer en overhemd of formeel in pak, bijvoorbeeld. Zo vergroot u de kans op een gratis upgrade.

Tip 5: Vlieg in uw eentje

Een hele familie of vriendgroep upgraden naar business class? Dat zal niet zo snel gebeuren. Mensen die alleen reizen hebben een grotere kans om een gratis upgrade te krijgen. De luchtvaartmaatschappij hoeft dan maar één iemand een duurdere stoel te geven.

Tip 6: Gebruik van frequent flyer programma

Een tip waarvoor u niet veel moeite hoeft te doen. Het enige wat u hoeft te doen is u aanmelden voor een klantenloyaliteitsprogramma, oftewel een frequent flyer programma. Als u regelmatig met hetzelfde luchtvaartmaatschappij vliegt kunt u punten of vliegmijlen sparen. Zo kunt u een upgrade verdienen. Ook fijn om te weten: als een vlucht overboekt is, zal de luchtvaartmaatschappij eerder een upgrade bieden aan hun loyale reizigers.

Vluchtproblemen? Refunddesk helpt u graag

Ook als u heerlijk comfort reist, kunnen er altijd problemen ontstaan op uw vlucht. U heeft mogelijk recht op een vergoeding als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is. Benieuwd of uw vlucht hieronder valt? Refunddesk helpt u graag vrijblijvend en snel.

Vorige blog Geweigerd op uw vlucht? Dit zijn uw rechten! Volgende blog Tips voor reizen met alleen handbagage

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 508.920 passagiers hebben geholpen?