Op reis met alleen handbagage? Refunddesk geeft tips

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om alleen met handbagage te reizen. Het biedt namelijk voldoende voordelen. Zo heeft u geen extra kosten voor het ruimbagage (al vragen steeds meer luchtvaartmaatschappijen ook een klein bedrag voor handbagage) en is het slepen met behoorlijke koffers verleden tijd. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in uw handbagagekoffer tipt Refunddesk onmisbare items voor uw reis.

Tip 1: Hervulbare shampoo flesjes

In uw handbagage mogen vloeistoffen tot en met 100 milliliter mee. Dit betekent dat uw tandpasta en gezichtscrème een veilig formaat hebben, maar voor grotere producten als shampoo moet er een oplossing worden bedacht. Om niet steeds mini’s te hoeven kopen, is het verstandig om hervulbare shampoo flesjes aan te schaffen. Hervulbare flesjes kunt u namelijk blijven bijvullen en is daardoor een goedkopere en duurzamere optie.

Tip 2: Trek dikkere items aan

Gaat u naar een winterse bestemming of wilt u voor de zekerheid een paar warmere items meenemen? Dan is het verstandig om de dikkere items die u meeneemt, zoals een dikke trui of jas, tijdens de reis te dragen. Deze items nemen een hoop ruimte in beslag en dat is uiteraard zonde van de extra producten die u anders kunt meenemen. Een flinke sjaal en andere accessoires kunt u natuurlijk ook dragen in plaats van in uw koffer te plaatsen.

Tip 3: Kies de juiste koffer

Gaat u voor een weekendtas of juist voor een handbagagekoffer? In een weekendtas kan wellicht meer kwijt, maar is het reiscomfort een stuk lager doordat u steeds de tas moet tillen. Met een handbagagekoffer kunt u overal gemakkelijk naartoe rijden. Daarnaast is het een aanrader om een koffer met meerdere vakken aan te schaffen. Dit zorgt voor een overzicht in uw koffer en ook kunt u alles gemakkelijk pakken; van paspoort tot elektronica.  

Tip 4: Packing cubes

Is het inpakken van een kleinere koffer voor u een hele opgave? Dan kunt u gebruikmaken van verschillende tips om uw koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken. Mocht dat niet werken, dan is het gebruik van packing cubes ook een mogelijkheid. Deze kleine tasjes zorgen ervoor dat uw koffer georganiseerd blijft. Door de verschillende formaten zijn de packing cubes voor schoenen, broeken en andere accessoires handig.

Tip 5: Personaliseer handbagage

Op drukkere momenten kan het voorkomen dat uw koffer alsnog in het ruim terechtkomt, aangezien er beperkt ruimte is voor handbagage. Mocht dit het geval zijn, dan is het fijn als uw handbagage gepersonaliseerd is. Dit kunt u personaliseren door een gekleurde band toe te voegen of een opvallende bagagelabel die voorzien is van uw adresgegevens. Zo kunt u gemakkelijk en snel uw koffer herkennen op de bagageband.

Heeft u nog tips voor reizen met alleen handbagage? Deel ze hieronder in een reactie.

Vorige blog Wat zijn de redenen van vluchtvertraging? Volgende blog Refunddesk tipt wintersportbestemmingen met het vliegtuig

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 547.371 passagiers hebben geholpen?