5 redenen voor online inchecken

De ene passagier zweert erbij en de ander vindt het alleen maar lastig: online inchecken. Toch is online inchecken steeds makkelijker, sneller en vaak goedkoper dan inchecken op de luchthaven. Waarom online inchecken toch écht het overwegen waard is, vertellen we u graag.

  1. Minder lang wachten op de luchthaven

Als u online incheckt voor uw vlucht kunt u thuis zelf uw boardingpass opslaan in een handige app (wallet bijvoorbeeld) of openen vanuit uw mail wanneer u de boardingpass nodig heeft. Dit betekent dat u niet meer in de rij hoeft te staan om in te checken op de luchthaven. Als u enkel met handbagage reist dan kunt u meteen doorlopen naar de security check. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben speciale bagage drop-off punten waar u snel uw koffer kunt inchecken als u met ruimbagage reist. Het scheelt dus behoorlijk wat tijd als u thuis incheckt voor uw vlucht.

  1. Kies uw stoel

Bijna iedereen heeft wel een favoriete plek in het vliegtuig. Zo ver mogelijk voorin of juist in het midden bij de nooduitgang voor extra beenruimte. Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen kunt u al enkele dagen van tevoren online inchecken voor uw vlucht. U krijgt dan ook vaak de mogelijkheid om kosteloos een stoel te kiezen. Hoe eerder u incheckt hoe meer kans u heeft om op de plek te zitten die u het prettigst vindt.

  1. Minder kans op overboeking

Het komt helaas wel eens voor dat uw vlucht overboekt is en dat er een of meerdere passagiers niet meekunnen op de vlucht. Als u online incheckt is de kans kleiner dat u geweigerd wordt omdat u dan al een stoel aangewezen krijgt. Passagiers die op de luchthaven inchecken lopen meer kans geweigerd te worden op de vlucht omdat de meeste stoelen dan al vergeven zijn. In het geval van een instapweigering door overboeking heeft u wel recht op een vergoeding tot €600.

Controleer uw vluchtgegevens

  1. Boardingpass altijd bij de hand

Als u online incheckt kunt u zelf kiezen hoe u de boardingpass wilt ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld via een handige QR code op uw telefoon. Zo heeft u de boardingpass altijd bij de hand en kunt u hem niet kwijt raken. Het scheelt ook nog eens papier en is dus goed voor het milieu. Let er wel altijd op dat de telefoon goed opgeladen is!

  1. Betalen voor inchecken op de luchthaven

Bij sommige budgetmaatschappijen zoals Ryanair moet u betalen als u op de luchthaven wilt inchecken en dit niet thuis online doet. Dit kost al gauw €70 per persoon. Dat zou natuurlijk jammer zijn aangezien u met Ryanair vliegt omdat ze goedkope tickets aanbieden.

Online inchecken heeft dus zeker z’n voordelen! Heeft u nog tips of vragen over online inchecken? Laat het ons dan weten in een reactie.

Vorige blog 5 tips om een vluchtvertraging door te komen op de luchthaven Volgende blog Slim inpakken van uw handbagage

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
J J

Wat gebeurd er wanneer je al online incheckt bij Ryanair, maar je zou bijvoorbeeld onverhoopt je vlucht missen? Dan heb je al wel bijvoorbeeld 2 weken van tevoren ingecheckt.. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Dien je dan een vergoeding te betalen? Of moet je doorgeven dat je je vlucht gaat missen of hoe werkt dat?

Alvast bedankt!

J

Wist u dat wij inmiddels 545.473 passagiers hebben geholpen?