5 tips voor als u voor het eerst gaat vliegen

Reizen met het vliegtuig is niet altijd vanzelfsprekend. Misschien durfde u nooit eerder te vliegen of had u geen reden om het vliegtuig te pakken. Voor veel passagiers is hun eerste vlucht er een om nooit te vergeten. Refunddesk geeft u graag een paar tips om uw eerste vlucht prettig en ontspannen te ervaren.

  • Boek een vlucht bij een reguliere luchtvaartmaatschappij

Een reguliere luchtvaartmaatschappij zoals KLM of Lufthansa biedt u net wat meer beenruimte, service en gemakken dan een budgetmaatschappij als Ryanair of easyJet. Wel zo prettig als u voor het eerst gaat vliegen.

  • Kies voor een korte tot middellange afstandsvlucht

Als het even kan vlieg dan niet meteen de grote oceaan over waardoor u negen uur of meer in het vliegtuig zit en geen kant op kunt. Daar kunt u best tegenop zien en dat snappen we. Kies eerst voor een stedentrip bijvoorbeeld en vlieg niet meer dan vier uur. Zo wordt de vlucht een stuk prettiger en weet u waar u aan toe bent.

  • Verdiep u in de regels voor bagage

De regels voor hand- en ruimbagage zijn een stuk uitgebreider als u gaat vliegen. Wees daarop voorbereid en verdiep u op tijd in de regels voor bagage. Er gelden onder andere beperkingen op vloeistoffen in de handbagage evenals scherpe voorwerpen. Daar vallen ook scheermesjes en nagelschaartjes onder, dus stop deze altijd in uw ruimbagage. Gebruikt u medicijnen en moet u deze altijd bij u houden? Vraag dan om een medicijnpaspoort bij uw apotheek of een doktersverklaring als u gaat vliegen.

  • Wees op tijd

Het is altijd spannend wanneer u voor het eerst gaat vliegen. Maak daarom de ervaring zo prettig mogelijk en zorg ervoor dat u ruim op tijd op het vliegveld bent. Geniet van een kopje koffie, ga nog even winkelen of eet een hapje in een van de restaurants. Meldt u vervolgens op tijd bij de gate zodat u het vliegtuig niet mist.

  • Ontspan en geniet van de ervaring

Voor de ervaren passagiers is vliegen niet zo bijzonder meer, maar voor u is dat het wel. Geniet er dus van! Het is eigenlijk heel bijzonder dat u in zo’n korte tijd een grote afstand kunt afleggen. Maak het uzelf gemakkelijk en geniet van de ervaring die vliegen heet. En mocht u er toch wat tegenop zien dan zijn er altijd manieren om het leed te verzachten. Ben u erg zenuwachtig of angstig voor het vliegen? Praat er dan eens over met uw huisarts en familie of vrienden. Geef dit ook altijd aan bij uw boeking, het vliegend personeel kan er dan namelijk rekening mee houden.

Vorige blog Slim inpakken van uw handbagage Volgende blog Is uw vlucht geannuleerd? U heeft rechten!

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 545.473 passagiers hebben geholpen?