Slapen op Schiphol? Refunddesk geeft tips

Dagelijks vertrekken er meer dan 600 vluchten vanaf Schiphol. Deze vluchten kunnen op vervelende tijden plaatsvinden, waardoor u genoodzaakt bent om te overnachten op Schiphol. Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om overnachten op Schiphol en daarover kan Refunddesk u meer vertellen, zodat uw reis vanaf Schiphol zonder zorgen kan beginnen.

Slapen op Schiphol

Door een uitstekende bereikbaarheid van Schiphol zijn er meerdere mogelijkheden om ergens te overnachten. Er zijn voldoende hotels beschikbaar in de omgeving van de Amsterdamse luchthaven, maar door de voortreffelijke verbinding van het openbaar vervoer kunt u bijvoorbeeld ook overnachten in Amsterdam, Haarlem, Leiden of Utrecht. Zo rijden er treinen vanaf Utrecht Centraal naar Schiphol in de nacht. De treinen rijden om het uur vanaf Utrecht Centraal naar Schiphol met een reistijd van een half uur.

Slapen in de terminal

Op Schiphol zijn er genoeg faciliteiten om de nacht door te brengen. De luchthaven is altijd geopend en heeft geen nachtsluiting. Dit is wel het geval bij de luchthavens in Eindhoven en Rotterdam. Voor de reizigers die overnachten op Schiphol zijn er ligstoelen beschikbaar om comfortabel de nacht door te brengen. Deze ligstoelen zijn echter pas beschikbaar na de paspoortcontrole. Op Schiphol bieden Mercure Hotel en YOTELAIR passagiers de mogelijkheid om te douchen voor minder dan 20 euro. Zo kunnen passagiers voor een redelijk bedrag met een schoon gevoel de reis beginnen.

Overnachten op Schiphol

Genoeg ruimte in uw budget voor een hotelovernachting? Dan zijn de Mercure Hotel en YOTELAIR een aanrader door de locatie op Schiphol. De hotels bevinden zich achter de paspoortcontrole en geven de mogelijkheid om hier tot rust te komen wanneer u ingecheckt bent. In de omgeving van Schiphol bevinden nog meer hotels. Op enkele minuten loopafstand van de luchthaven zijn Sheraton Amsterdam Airport Schiphol, CitizenM Schiphol Airport en Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Er zijn nog meer hotels in de omgeving, echter zijn hiervoor pendelbussen naar de luchthaven nodig.

Slapen op Schiphol door vluchtproblemen

Is uw vlucht vertraagd en moet u daardoor overnachten op Schiphol? Dat is een vervelende start van uw reis, maar gelukkig heeft u als passagier rechten op basis van Verordening 261/2004. Zo heeft de luchtvaartmaatschappij een zorgplicht naar haar passagiers. U kunt hierbij denken aan eten en drinken, extra vervoerskosten en ook een hotelovernachting als dat nodig is. Is er niets geregeld vanuit de luchtvaartmaatschappij? Dan kunt u zelf een hotelovernachting regelen en vervolgens de extra kosten declareren bij de luchtvaartmaatschappij!

Vorige blog Vlucht geannuleerd vanwege slecht weer? U heeft rechten Volgende blog Dit zijn uw rechten bij een geannuleerde vlucht vanwege het coronavirus

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 547.371 passagiers hebben geholpen?