Tips voor reizen met alleen handbagage

Een extra koffer bijboeken voor uw stedentrip? Dat is helemaal niet nodig met de inpaktips van Refunddesk. Door uw handbagage slim in te pakken kunt u een hoop ruimte besparen. Dat scheelt weer een bedrag voor een extra koffer, wat veel leuker besteed kan worden op vakantie!

Tip 1: Packing cubes

De ruimte in uw koffer kunt u optimaal benutten met packing cubes. Dit zijn zakken met een rits, waarin u verschillende kledingstukken, ondergoed en schoenen kunt plaatsen. Zo blijft alles schoon en geordend in uw koffer! De bedragen voor packing cubes variëren van €5 tot €50. Daarbij is het belangrijk dat de packing cubes zijn voorzien van gaas, waardoor alles kan blijven ademen.

Tip 2: Kleding rollen in plaats van vouwen

Zijn packing cubes geen optie voor u? Dan is het oprollen van kleding een fijne oplossing om ruimte in uw koffer te besparen. Dit voorkomt namelijk kreukels in uw kleding (als het strak wordt gerold) en kunnen er weer een paar extra schoenen mee.

Tip 3: Beperk vloeistoffen

Er zijn twee manieren om uw vloeistoffen te minderen, namelijk door herbruikbare reisverpakkingen te kopen of producten mee te nemen die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo kunt u een shampoo bar (van Lush bijvoorbeeld) meenemen en make-up doekjes in plaats van reinigingsolie. Daarnaast kunt u ook producten als tandpasta en shampoo verdelen over de koffers van uw medereizigers.

Tip 4: Kledingsetjes maken

Heeft u weleens kleding meegenomen op vakantie, maar vervolgens nooit uit uw koffer gehaald? Geen zorgen, dat doen we allemaal. Een handige tip is om voortaan kledingsetjes te maken die voor verschillende gelegenheden bruikbaar zijn. Zo kunt u een rok of pantalon op verschillende manieren combineren.

Tip 5: Extra tas meenemen

Een weekendtas als handbagage meenemen kan onhandig werken. Gaat u namelijk de weekendtas ook gebruiken gedurende uw reis? Daarom is het slim om een extra tas in uw handbagage te stoppen. Bijvoorbeeld een rugzak of schoudertas, waarmee u gemakkelijk de stad kan verkennen.

Tip 6: Houd rekening met uw koffer

Welke koffer gaat u voor handbagage gebruiken? Het is fijn om een lichte koffer mee te nemen met verschillende opbergvlakken. Dit scheelt weer gewicht en is er meer opbergruimte voor uw kleding en toiletartikelen. Houd overigens rekening met het formaat van uw koffer! Als uw koffer te groot is, kan het voorkomen dat u alsnog moet betalen voor uw bagage.

Uw rechten bij vertraagde bagage

Is uw koffer vertraagd? Dan hoort de luchtvaartmaatschappij de extra kosten die u hierdoor maakt te vergoeden. Hieronder valt noodzakelijke artikelen als kleding en ondergoed, maar ook toiletartikelen. U kunt de vergoeding claimen bij de luchtvaartmaatschappij, maar hiervoor kunt u ook een partij als Miss Casey inschakelen die het voor u regelt.

Vorige blog Gratis upgrade naar business class Volgende blog Vlucht gemist? Dit zijn uw rechten!

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 553.715 passagiers hebben geholpen?