Tips voor vliegen met slecht weer

Slecht weer heeft effect op het verkeer, ook op het vliegverkeer. Vooral harde wind, onweer, mist en sneeuw kunnen het vliegverkeer behoorlijk ontregelen. Hoe kunt u de ongemakken van vliegen met slecht weer het beste vermijden? We leggen het u graag uit.

Ga op tijd van huis

Als er slecht weer voorspelt is doet u er goed aan extra reistijd te nemen. Niet alleen op het vliegveld maar ook op de weg of het spoor kan het verkeer moeizamer verlopen. Zo zorgt u ervoor dat u op tijd op het vliegveld bent en niet gestrest of gehaast hoeft te reizen.

Vlieg later op de dag

Vooral vliegvelden die aan de kust liggen zijn gevoelig voor mist in de ochtend. Amsterdam Schiphol is heeft hier dus ook geregeld last van. Vaak trekt de mist in de loop van de ochtend weg en kan er weer normaal gevolgen worden. Zeker in het najaar komt mist vaak voor. Heeft u een belangrijke afspraak in de ochtend? Wij adviseren dan een avond eerder te vertrekken of wanneer mogelijk later op de dag te vliegen.

Vlieg met een betrouwbare luchtvaartmaatschappij

Mocht uw vlucht geannuleerd worden vanwege het weer dan wordt u bij een ‘high-service’ luchtvaartmaatschappij zoals KLM of Lufthansa eerder omgeboekt dan bij een budgetmaatschappij zoals Ryanair of easyJet. Zij storten vaak het bedrag van het ticket terug op uw rekening maar helpen u niet bij het vinden van een eerstvolgende vluchtmogelijkheid.

Pak uw bagage in met oog op het weer

Vertraging komt sneller voor bij slechte weersomstandigheden en daarom is het slim om hiermee rekening te houden tijdens het inpakken van uw bagage. Het kan wijs zijn een warme trui of vest mee te nemen naast een goed boek of oplader voor uw iPad/laptop. Mocht de vlucht dan toch vertraagd zijn heeft u de eerste gemakken bij de hand.

 Vlucht met een overstap? Plan extra overstaptijd

Mocht je een overstap moeten maken, plan dan wat extra tijd in. Het kan voorkomen dat slecht weer uw eerste vlucht vertraagd, waardoor u weinig overstaptijd over heeft en de aansluiting mist. Slechts 15 minuten vertraging kan een gemiste aansluiting als gevolg hebben. Het is daarom verstandig om in het najaar, wat extra weergevoelig is, voor extra overstaptijd te kiezen.

Heeft u nog tips over vliegen met slecht weer? Deel ze met ons in een reactie!

Vorige blog Dineren in de lucht: Waar krijgt u goed eten aan boord? Volgende blog Vertraagde vlucht? Refunddesk legt uw rechten uit!

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 567.399 passagiers hebben geholpen?