Vliegen met corona? Refunddesk geeft tips

Sinds maandag 15 juni is het reisadvies voor verschillende landen in Europa versoepeld. Het is voor reizigers weer mogelijk om naar Europese vakantiebestemmingen te reizen. Maar welke voorbereidingen moet u treffen als u gaat vliegen met coronamaatregelen? Refunddesk legt het uit.

Tip 1: Wachtrijen vermijden op de luchthaven

Het is verstandig om waar mogelijk wachtrijen op de luchthaven te vermijden. Met deze extra voorzorgsmaatregelen kunnen reizigers de verspreiding van het coronavirus tegen gaan. De wachtrij voor security is uiteraard lastig om te omzeilen, maar voor het inchecken van de vlucht zijn er voldoende mogelijkheden. Daarom is het advies om alvast thuis in te checken via een app of via de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

Tip 2: Coronamaatregelen op de luchthaven

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken zijn er coronamaatregelen getroffen door luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Door grondmarkeringen en bewegwijzering op de luchthavens attenderen zij passagiers op het bewaken van de 1,5 meter afstand en hygiƫnevoorschriften te volgen. Daarnaast hangen er transparante schermen bij de incheckbalies en is er voldoende ruimte aan boord van het vliegtuig. Houd er ook rekening mee dat horecagelegenheden andere regels hanteren. Wilt u daar al wat meer informatie over lezen? Bezoek dan de website van uw luchthaven en neem de informatie tot u.

Tip 3: Mondkapje verplicht tijdens vliegen

Het is verplicht om tijdens de vlucht een (niet-medisch) mondkapje te dragen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tijdens het in- en uitstappen moet het mondkapje opblijven, want op dit soort momenten is het niet haalbaar om 1,5 meter afstand te houden. Overigens geldt dit ook voor de crew van de luchtvaartmaatschappij.

Tip 4: Coronamaatregelen aan boord

Om ervoor te zorgen dat vliegtuigen veilig kunnen vertrekken tijdens de coronacrisis maken de luchtvaartmaatschappijen de toestellen nauwkeurig schoon. Zelfs alle voorwerpen en oppervlakten die door passagiers en de crew van de luchtvaartmaatschappij zijn aangeraakt, worden gedesinfecteerd. Dit heeft ook impact op de service aan boord, want het assortiment is kleiner en de service is minimaal vanuit de crew.

Vliegen met corona? Let op het reisadvies!

Binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Dat is een goed vooruitzicht, maar houd het reisadvies van het land waar u naartoe gaat nauwlettend in de gaten. Het reisadvies verandert snel. Het kan dus voorkomen dat u niet meer op vakantie kunt gaan of zelfs niet meer kunt terugkomen als u op de bestemming bent. Daarnaast is het goed om te weten wat de coronamaatregelen op de vakantiebestemming zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vragen over uw rechten bij vluchtproblemen vanwege het coronavirus? Stel uw vragen gerust in een reactie onder het blogartikel en wij helpen u graag.

Vorige blog De meest opmerkelijke gebeurtenissen in de luchtvaart van 2019 Volgende blog Bagage vertraagd? Refunddesk geeft tips

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 564.291 passagiers hebben geholpen?