Vlucht gemist? Dit zijn uw rechten!

Helaas kunt u nooit van tevoren voorspellen of er een seinstoring bij treinstation Schiphol is of dat er een gigantische wachtrij bij de douane staat. Op dit soort momenten kan het helaas voorkomen dat u een vlucht mist. Daarom is het fijn om te weten wat uw rechten zijn als u de vlucht heeft gemist.

Openbaar vervoer

Niets is zo onvoorspelbaar als het openbaar vervoer. Juist op het moment dat uw trein naar het vliegveld geen vertraging mag hebben, kan het voorkomen dat uw trein uitvalt door een seinstoring bij treinstation Utrecht. Als u hierdoor veel te laat bij de gate komt en uw vlucht mist, zijn de extra kosten helaas voor u. U moet namelijk een nieuw vliegticket op een later moment aanschaffen en hiervoor kunt u het openbaar vervoer niet aansprakelijk stellen. Daarom is het advies om op tijd te vertrekken en de actuele status van het (trein)verkeer goed in de gaten te houden.

Vlucht gemist door ziekte

Een gebroken been vlak voor de rondreis door Indonesië? Het is ontzettend vervelend als u voor of tijdens de reis iets overkomt. Als u niet meer de vlucht kan nemen of tijdens uw reis moet terugkeren, is er gelukkig nog een mogelijkheid. U kunt namelijk in dit soort situaties contact opnemen met de reisverzekeraar. Mocht u een annuleringsverzekering hebben, dan zal waarschijnlijk de kosten rondom uw vlucht vergoed worden.

Drukte op het vliegveld

Schiphol in de zomer? Dan is er een behoorlijke drukte op de Amsterdamse luchthaven. Lange wachtrijen bij de incheckbalie en douane kunnen ervoor zorgen dat u de vlucht mist. Is dit het geval? Dan moet u helaas op eigen kosten een nieuw vliegticket aanschaffen. Dit kost u niet alleen geld, maar ook tijd aangezien u op een later moment moet vertrekken. Het is daarom verstandig om op tijd te vertrekken, zodat u genoeg tijd heeft als er sprake is van lange wachtrijen.

Aansluitende vlucht gemist

Heeft u een vlucht geboekt met een aansluitende vlucht? Dan zal er voldoende tijd tussen de vluchten zitten, zodat u zonder stress kunt overstappen. Het is echter lastig om de aansluitende vlucht te halen als uw voorgaande vlucht een lange vertraging heeft. Als dit u overkomt, heeft u recht op een vervangende vlucht van de luchtvaartmaatschappij. Daarnaast heeft u recht op compensatie als uw vlucht onder Verordening 261/2004 valt en er geen sprake is van een buitengewone omstandigheid. Uw vlucht moet aan de volgende eisen voldoen om recht te hebben op compensatie:

–  Als u een aankomstvertraging van drie uur of meer heeft;
– U vliegt vanuit een EU-land;
– Of u vliegt van buiten de EU naar een EU-land met een Europese luchtvaartmaatschappij.

Vluchtproblemen? Refunddesk helpt u graag

Tijdens of voor uw vliegreis kunnen er altijd problemen ontstaan. Daar heeft u niet altijd invloed, maar een voldoende tijd op het vliegveld kan helpen. Als u de aansluitende vlucht heeft gemist door een vertraagde vlucht, heeft u wellicht recht op compensatie. Refunddesk helpt u graag en vrijblijvend met uw rechten!

Controleer uw vluchtgegevens

Vorige blog Tips voor reizen met alleen handbagage Volgende blog Vlucht vertraagd door mist? Dit zijn uw rechten

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 548.234 passagiers hebben geholpen?