Voordelen van een vertraagde vlucht: Refunddesk legt het uit

Een vertraagde vlucht is een vervelend begin of einde van uw reis. De uren die u kwijt bent aan het wachten op de vlucht op een saaie luchthaven zijn beter besteed aan het zwembad of thuis. Er zijn echter ook voordelen bij een vertraagde vlucht en daarover vertelt Refunddesk u graag meer.

Recht op verzorging bij twee uur vluchtvertraging

De luchtvaartmaatschappij heeft een zorgplicht naar haar passagiers op basis van Verordening 261/2004 en het Verdrag van Montreal. Bij een vertraging die langer duurt dan twee uur heeft de passagier recht op verzorging in de vorm van eten en drinken en een hotelovernachting als dat nodig is. Zijn er ook extra kosten gemaakt door de vertraging? U kunt hierbij denken aan eten en drinken, de kosten voor extra reizen tussen de luchthavens of langer geparkeerd staan op de luchthaven. Op een teruggave van deze kosten heeft u ook recht. Het is belangrijk dat u van deze kosten de bonnen goed bewaart, zodat u alles kan declareren bij de luchtvaartmaatschappij.

Uw rechten bij drie uur vluchtvertraging

Bij een vertraging vanaf drie uur heeft u recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Het bedrag kan oplopen tot €600 per persoon, aangezien de hoogte van de vergoeding afhankelijk is van de vluchtafstand. Uw recht op een vergoeding vervalt als er sprake is van een buitengewone omstandigheid, oftewel een situatie waar een luchtvaartmaatschappij geen invloed op heeft. Een voorbeeld van buitengewone omstandigheden zijn terrorisme, slecht weer of een staking van de luchtverkeersleiding. Daarentegen blijft uw recht op verzorging van de luchtvaartmaatschappij altijd geldig, zelfs als er sprake is van een buitengewone omstandigheid.

Extra tijd op de luchthaven

Er zijn meer voordelen van een vertraagde vlucht, want er zijn genoeg activiteiten op de luchthaven te beleven. Zo kunt u nog gebruikmaken van de mooie aanbiedingen van taxfree winkelen op de luchthaven of nog een mooie souvenir aanschaffen voor het thuisfront.

Opfrissen voor de vlucht

Gaat u een lange vlucht tegemoet? Dan is het fijn om extra te bewegen en (sport)oefeningen te doen. Daarnaast kunt u ook nog even opfrissen voordat de vlucht vertrekt. Een fijne tip is om comfortabele kleding aan te trekken en nog een hydraterende moisturizer aan te brengen.

Foto’s van de vakantie uitzoeken

Het is een pittige klus om foto’s van de vakantie uit te zoeken en daardoor blijft het vaak langer liggen. Daarom kunt u beter nu slim gebruikmaken van de tijd door alvast foto’s te selecteren en dubbele foto’s eventueel te verwijderen. Zo gaat wachten op de vertraagde vlucht een stuk sneller!

Inspiratie opdoen voor de vakantie

Is de vluchtvertraging op de heenreis? Dan kunt u wellicht de tijd goed gebruiken om extra research te doen naar uw vakantiebestemming. Dit kan door online naar tips en tricks te zoeken, maar ook door een reisgids te bladeren. Zo heeft u alvast voorpret en is uw tijd goed besteed!  

Claim indienen voor de vluchtvertraging? Refunddesk helpt u graag

Heeft u twijfels of uw vlucht langer dan drie uur vertraagd is? U kunt gemakkelijk en vrijblijvend controleren wat uw rechten zijn door in onze calculator uw vluchtgegevens in te vullen. Refunddesk helpt u graag met het indienen van een claim voor uw vluchtprobleem!

Controleer uw vluchtgegevens

Vorige blog Goedkope vliegtickets boeken? Refunddesk geeft tips Volgende blog Luchtvaartmaatschappij is failliet: wat zijn mijn rechten?

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 553.715 passagiers hebben geholpen?