Voordelen van een vluchtvertraging

Een vluchtvertraging is een vervelende start van uw reis, ongeacht de lengte van de vertraging. Het brengt vaak zorgen en ongemakken met zich mee. Nu horen er ook voordelen bij een vertraagde vlucht. Benieuwd naar welke voordelen?

Recht op verzorging bij 2 uur verzorging

Een extra kop koffie of een broodje voor de lunch tijdens het wachten? Vanaf twee uur vluchtvertraging heeft u recht op verzorging in de vorm van eten en drinken. Dit is een zorgplicht van de luchtvaartmaatschappij. Mocht de luchtvaartmaatschappij niets voor u regelen, dan mag u vervolgens een claim indienen voor de extra kosten die u maakt tijdens de vertraging.

Recht op vergoeding bij drie of meer uur vertraging

Het is zonde om kostbare uren op uw vakantiebestemming te missen, maar gelukkig kunt u er ook een positieve draai aan geven. Zo heeft u mogelijk recht op een vergoeding voor het tijdsverlies bij een aankomstvertraging vanaf drie uur of meer. Dit staat vastgelegd in Verordening 261/2004. Het is afhankelijk van de afstand om de hoogte van uw vergoeding te bepalen. Dit kan €250, €400 of €600 per persoon zijn.

Nog meer voordelen bij een vluchtvertraging

Er zijn nog meer positieve punten te benoemen bij een vluchtvertraging dan alleen wettelijke voordelen. Zo heeft u meer tijd op de luchthaven en die tijd kunt u goed besteden!

Geniet langer van de vakantiebestemming

Tijdens de vluchtvertraging kunt u langer genieten van de bestemming en het vakantiegevoel nog even vasthouden. Ook al staat u momenteel te wachten op de luchthaven. Zo kunt u nog lokale lekkernijen halen en nog souvenirs voor het thuisfront halen.

Tijd voor vakantiefoto’s uitzoeken

Het blijft een tijdrovende klus om de hoeveelheid vakantiefoto’s door te bladeren en selecteren voor een fotoalbum. Of om überhaupt vakantiefoto’s uit te zoeken. Daarom stellen veel mensen de taak uit en dat is zonde met al die mooie herinneringen nog zo vers.

Extra slaap voor de vlucht meepakken

Nu heeft u de kans om extra slaap te pakken op een heerlijke relaxstoel, want het is voor veel passagiers een opgave om tijdens de vlucht te slapen. Zo kunt u tijdens het slapen in het vliegtuig gewekt worden door een buurman of komt er personeel langs met eten.

Werken aan de gezondheid

Door het stilzitten in een vliegtuig kunt u last krijgen van rusteloze benen en een wandelen door het vliegtuig is minder prettig. Wandel daarom een flinke ronde op de luchthaven. Zo komt u niet alleen aan uw dagelijkse beweging, maar voelt u zich ook beter als u eenmaal het vliegtuig ingaat.

Heeft u nog meer voordelen bij een vluchtvertraging? Deel ze gerust in een reactie onder het artikel en inspireer elkaar!

Vorige blog Waarom is mijn vlucht geannuleerd? Volgende blog Wat is een gemiste aansluiting?

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 560.276 passagiers hebben geholpen?