Weg in de herfstvakantie? Refunddesk geeft tips!

Het herfstseizoen is een geschikt moment voor vakantiegangers om te gaan reizen. Zo kunt u een warmere bestemming bezoeken om het zomergevoel langer vast te houden of juist een bestemming uitkiezen dat opbloeit tot een paradijs in de herfstmaanden door de warme kleuren. Om de keuze makkelijker te maken heeft Refunddesk een paar bestemmingen voor uw volgende herfstvakantie geselecteerd.

Marrakech in Marokko

Een reis door het sprookje van duizend-en-één-nacht op vier uur vliegafstand, dat is Marrakech. In het kleurrijke Marrakech kunt u verdwalen door de kronkelende straatjes, verschillende handelswaren bekijken in een bazaar of Tot rust komen in een traditionele Riad (traditioneel Marokkaans huis). Er valt genoeg te beleven in een van de Marokkaanse Koningssteden. Ook is het weer perfect voor een reisje naar Marrakech, want het is er ongeveer 27 graden in de herfstmaanden. Zo kunt u naar plein Djemaa el Fna, Palais de la Bahia of boek een avontuurlijke tour door de woestijn!

Vanuit Amsterdam of Eindhoven kunt u met Transavia naar Marrakesh vliegen. De vliegtijd betreft ongeveer vier uur en de prijs van de vliegticket is afhankelijk van uw moment van boeken.

Uitzicht op Boedapest in de herfst

Boedapest in Hongarije

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is een aanrader om te bezoeken in de herfstmaanden, want er staan dan veel activiteiten op de planning. In oktober start Boedapest Design Week. Ook kunt u een of meer van de 300 biertjes proeven tijdens het Oktober feest. De stad heeft nog meer te bieden: Zo kunt u tijdens een regenachtige dag naar een spa, een bezoek aan snoepmuseum Szamos Marcipán Múzeum brengen of een voorstelling van de staatsopera bijwonen. 

Er zijn voldoende mogelijkheden om naar Boedapest te vliegen. U kunt vanaf Amsterdam met luchtvaartmaatschappijen easyJet of KLM rechtstreeks naar Boedapest vliegen.

Uitzicht op Kyoto met kleurrijke bomen

Kyoto in Japan

In de maanden oktober en november verandert Kyoto in Japan tot een schilderachtig aanzicht door de roodgele bladeren. Het is een prachtig aangezicht in combinatie met de oude tempels, zentuinen en paleizen. Een aanrader is de Tenryū tempel dat bekend staat om haar tuinen en prachtig gekleurde bomen. Vergeet overigens niet tijdens de wandeling om een stokje mitarashi dango (rijstknoedels met zoete sojasaus) te proberen!

Er is geen rechtstreekse vlucht naar Kyoto beschikbaar vanuit Amsterdam. Er is echter wel een rechtstreekse vlucht met KLM naar Osaka beschikbaar dat 80 kilometer verderop ligt. U kunt met de trein of een huurauto vanaf de luchthaven naar Kyoto reizen.

Een prachtige waterval in de staat Oregon tijdens de herfstperiode

Oregon in de Verenigde Staten

In de herfstmaanden kleurt de staat Oregon, in het noordwesten van de Verenigde Staten, werkelijk prachtig door de warme kleuren. Huur een auto en rijd naar de Silver Falls State Park en langs de Canyon Trail, waar u verschillende watervallen ziet. Verder is Multnomah Falls, aan de Oregon kant van de Columbia kloof, een absolute aanrader door zijn formaat. Daarnaast zijn er voldoende activiteiten in de herfstmaanden, waaronder Halloween en speciale wandeltochten in de omgeving.

U kunt met Delta Airlines rechtstreeks naar Portland vliegen vanuit Amsterdam binnen 11 uur. Voor een retourticket bent u ongeveer €600 kwijt in november, maar dit is afhankelijk van uw moment van boeken.­­­

Vluchtproblemen? Refunddesk helpt u graag

Hoe goed voorbereid u ook bent, er kunnen altijd problemen ontstaan op uw vlucht. U heeft mogelijk recht op een vergoeding als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is. Benieuwd of uw vlucht onder Verordening 261/2004 valt? Refunddesk helpt u graag vrijblijvend en snel.

Controleer uw vluchtgegevens

Vorige blog Vlucht geannuleerd door staking? U heeft rechten! Volgende blog Is uw bagage vertraagd? Refunddesk vertelt u wat te doen

Reageer op dit artikel

Wist u dat wij inmiddels 548.234 passagiers hebben geholpen?