Is uw vlucht omgeboekt?

Dien in vier stappen uw claim in en wij doen de rest.

Rechten bij een omgeboekte vlucht

Als uw vlucht omgeboekt wordt is er sprake van een annulering van uw vlucht of instapweigering. Als u zonder gegronde reden geweigerd bent op uw vlucht of uw vlucht is geannuleerd dan is de luchtvaartmaatschappij verplicht een nieuwe vlucht aan te bieden. Daarnaast heeft u recht op verzorging als uw vervangende vlucht een aantal uur later vertrekt, dit is afhankelijk van de afstand die u vliegt.

Vergoeding als uw vlucht omgeboekt is

Als u op de dag van vertrek of tot maximaal twee weken voor vertrek geïnformeerd bent over de omboeking van uw vlucht heeft u mogelijk recht op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is als volgt:

  • €250      voor alle vluchten tot en met 1500 km
  • €400      voor alle vluchten binnen de EU van meer dan 1500 km en voor alle andere vluchten tussen 1500 en 3500 km
  • €600      voor alle andere vluchten

Of u recht heeft op een vergoeding in geval van omboeking hangt af van verschillende factoren, zoals het verschil in aankomsttijd van uw vervangende vlucht ten opzichte van uw originele vlucht. Met behulp van onze calculator kunt u eenvoudig controleren of u recht heeft op een vergoeding.

Controleer uw vlucht

Voorbeeld van een omgeboekte vlucht

De heer en mevrouw Kwakenaat hadden een vliegticket geboekt naar Calgary voor een familiebezoek. De vlucht werd omgeboekt, zij werden drie dagen voor vertrek geïnformeerd en uiteindelijk vertrokken ze zes uur later van Schiphol. Samen hebben zij recht op een vergoeding van €1.200.

Wist u dat wij inmiddels 567.399 passagiers hebben geholpen?